Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

    • No results available
  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Vélemény

2018. 01. 26.

1984 – ,,A Közel-Kelet egyetlen demokráciája,, létrehozta a gondolatrendőrséget

2018. 01. 26.

Az utóbbi időben a világpolitikában, de elsősorban az Egyesült Államokban és Európában már megszokottá vált, hogy Izraelben mondják meg, hogy ki mit mondhat és ki mit tehet a politikai életben. Azonban a ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciája,, már azt is meg szeretné mondani, hogy ki mit gondolhat róluk.

Izraelben ugyanis a Diaszpóra Minisztérium kifejlesztett egy új szoftvert az ún. ,,antiszemita tartalmak,, kiszűrésére. A minisztérium szerint az Anti-Semitism Cyber Monitoring System (ACMS) ,,a világ legkorszerűbb fejlesztése az antiszemitizmus valós idejű megfigyelésére,,.

A szoftver kezdetben az angol, arab, francia és német hozzászólásokat követi a Twitteren és a Facebookon, majd pedig más oldalakra és nyelvekre is kiterjesztik. Hogy illúzióink ne legyenek, valószínűleg magyarra is. Azonban ez nekünk nem hoz majd semmilyen újdonságot, hiszen a hazánkban működő, velünk ellenséges, Tett és Védelem Alapítvány (TEV) már jó ideje hasonló tevékenységet folytat. Budapesti irodájukból figyelik honfitársaink viselt dolgait és szerintük ,,uszító és szélsőséges gondolatait,, a világhálón. Ezek után pedig feljelentik akik nem az ő szájízük szerint értelmezi a politikát. Köszönjük, ez nekünk már nem újdonság.

Az izraeli minisztérium a szoftver tesztelésére létre is hozott egy ún. ,,háborús szobát,, melyben az ,,antiszemita,, posztokat ellenőrzik a világhálón. A minisztérium szerint a három legantiszemitább város a következő: Santiago de Chile (Chile), Dnipro (Ukrajna), Bukarest (Románia).    (Van még hova fejlődnünk…..  🙂  )
A minisztérium első embere szerint így a jövőben fel tudják térképezni az ,,antiszemita felbujtókat,,.Azt viszont kíváncsian várjuk, hogy mit jelent számára az antiszemita felbújtás. Mert ha mondjuk náluk egy erőszakos cselekményre felbuzdító poszt ugyanolyan elbírálás alá esik mint mondjuk Izrael állam politikájának bírálata, akkor kezet foghat az észak-koreai politikusokkal, hiszen így az ő diktatúrájuk is megvalósította a teljes internet cenzúrát.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑