Lapszemle A man runs after he tried to put himself on fire during a protest at a makeshift camp at the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni on March 22, 2016. 
Greece will not be able to start sending refugees back to Turkey from March 20, 2016, the government said, as the country struggles to implement a key deal aimed at easing Europe's migrant crisis. The numbers are daunting: officials said as of Saturday there were 47,500 migrants in Greece, including 8,200 on the islands and 10,500 massed at the Idomeni camp on the Macedonian border.   / AFP / ANDREJ ISAKOVIC

2016. 08. 08.

A német sajtó eltitkolja a migránsok bűncselekményeitGeorg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő szerint áprilisban a németországi erőszakos bűncselekmények közel felét migránsok követték el, ám ezekről nem értesült a közvélemény, mert a sajtó az eseteket eltitkolja.

Német civilek már olyan online adatbázist készítenek, melyben azokat a migránsok által elkövetett bűncselekményeket tartják számon, amelyekről a sajtóban nem esik szó.

A kezdeményezés neve Einzellfall, azaz elszigetelt esetek, eddig több ezer olyan jogellenes cselekedetet tart számon, amelyeket nem említett meg a német sajtó. A legtöbb migránsok által elkövetett bűncselekmény között van szexuális zaklatás, nemi erőszak, lopás és rablás.

A Petra Berger álnéven nyilatkozó ötletgazda a Junge Freiheitnak elmondta, a szilveszter éjjel történt kölni tömeges szexuális zaklatás után jutott arra, hogy elindítsa az adatbázist.

Georg Spöttle titkosszolgálati szakértő úgy tudja, Németországban egyre több olyan esetre is fény derül, amikor a rendőrök nem vehettek fel jegyzőkönyvet a migránsok által elkövetett bűntettekről vagy egyenesen megpróbálták lebeszélni az áldozatot, hogy feljelentést tegyen.

A szakértő szerint több rendőr is felháborodásában a sajtóhoz fordult, ahol arról panaszkodtak, hogy nem engedték őket jegyzőkönyvet felvenni, mert az ellentmondott Angela Merkel migránssimogató politikájának.

Az elmúlt hónapokban elkövetett merényletek ellenére több német lap még mindig azzal a becsületes illegális bevándorlóval van elfoglalva, aki visszaadta gazdájának a buszon talált hegedűjét.
A német sajtó egy része, és a politikai elit egy része mindent elkövet, hogy ki ne derüljön, milyen valós veszélyekkel jár a migráció, illetve a nem megfelelő integrálódás, de közben egyre több merénylet történik, gondoljunk csak az ansbachi támadásra, a baltás merénylőre vagy a müncheni lövöldözésre – mondta Spöttle.
Ez utóbbi esetben is valószínűleg több helyen volt lövöldözés, de csak a bevásárlóközpontnál történt merényletről szóltak a hírek, miközben szemtanúk szerint a belvárosban is tűzharc volt, illetve a reptéren is megjelent a GSG9 egy harci helikopterrel és őrizetbe vettek valakit. Ezekről ismerőseimtől képet, videót is kaptam, de a sajtóban nem olvastam az ezekről szóló híreket – mondta a szakértő.
888.hu

Címkék: , ,


Back to Top ↑