Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 02. 22.

Amerikai nyugalmazott tábornok szerint hazája hozta létre az Iszlám Államot

2015. 02. 22.

Wesley Clark elismerte, hogy az USA és szövetségesei hozták létre az ISIS terrorkalifátust.

Wesley Clark nyugalmazott amerikai tábornok, a NATO és szövetségesei volt európai főparancsnoka a CNN hírtelevíziónak adott interjújában elismerte, hogy Washington és szövetségesei hozták létre az ISIS, vagy más betűszóval ISIS terrorkalifátust, amely a magyarországi médiában mint Iszlám Állam IÁ szerepel. Wesley, – aki 1997-2000 között volt a NATO európai főparancsnoka – kijelentette: Az ISIS azért jöhetett létre, mert a NATO és a szövetségesei vele akarták elpusztíttatni a libanoni Hezbollah ellenállási mozgalmat.

A hadvezetés azért döntött a terrorkalifátus létrehozásáról, mert fanatikusok, mint Frankenstein, és így ők sikeresen harcolhatnak a Hezbollah ellen. Clark tábornok nem részletezte, hogy pontosan az USA melyik szövetségesei vettek részt az ISIS létrehozásában. Más amerikai elemzők viszont a mozaikszó alapján is úgy vélik, hogy a katonai projekt másik kitalálója Izrael volt.

A ISIS terroristák közül sokakat a CIA képzett ki Jordániában 2012-ben, hogy destabilizálják a szír kormányt. Mára nagy területeket uralnak Szíriában és Irakban. A terrorkalifátus folyamatosan követi el a borzalmas emberiség-ellenes és háborús bűncselekményeket a síiták, szunniták, kurdok, a keresztények ellen.

Hunhír.info – PressTV – CNN

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑