Európa ukrajna isis

2015. 07. 17.

Az ISIS Ukrajnába telepíti egységeit, frontot nyitva Oroszország ellenA szélsőséges vahabita szervezet kijelentette, hogy harcolni fog Oroszország ellen miután több egységet is Ukrajnába tudott átcsoportosítani. – közölte az english.farsnews.com

Pár napja, hogy az Iszlám Állam a balkáni országok között elsőként Szerbiának üzent hadat, most bejelentette, hogy igényt tart orosz területekre is ezért Ukrajnából fog támadásokat indítani az orosz hadsereg ellen.

Az egyiptomi al-Youm al-Sabe hírportál számolt be arról hogy több, ISIS csoport már Ukrajnában állomásozik, hogy orosz katonák ellen harcolhasson.

A terrorszervezet azután jelentette be hadüzenetét Moszkvának, miután egy új kormányzóság létrehozására tettek ígéretet az észak-kaukázusi területeken.

Az ISIS által június 23-án deklarált kormányzóság neve Wilayat Qawqaz (Kaukázus), amit egy hűségeskü fogadalmát követően nyilvánított ki a területen lévő néhány magas rangú csecsen terrorista.

Magas rangú iraki és szíriai tisztviselők többször, több alkalommal  bizonyítékokkal által elő, hogy a szomszédos országok Törökország, Izrael , Szaúd-Arábia, és Katar a fő támogatói a Közel-Keleten működő terrorszervezeteknek, köztük az Iszlám Állam névre hallgató vahabita csoportnak is.

Orientalista.hu – Sinoda

Címkék: , , , ,


Back to Top ↑