Cadmus fordítás Cadmus

1600 kurd halottal büszkélkedik Ankara

2018. 02. 17.

2018 elejére négy fronton lángoltak fel a harcok, melyek egyre kevésbé szólnak Szíriáról. Izrael és Libanon is kezd belecsúszni az egyre kezelhetetlenebb háborúba.

Módszeresen folytatódik Törökország és a szárnyai alá vett szíriai iszlamista milíciák hadjárata az Az észak-nyugat szíriai Afrin kanton ellen. A török hadsereg szombat reggeli közelménye szerint

már 1595 “terroristát” sikerült likvidálni az offenzíva januári kezdete óta.

Nehéztüzérséget is bevetnek a törökök az afrini háborúban. Erdoğan otthon is nyitott egy frontot a kommentelők és az orvosok ellen.

Az “Olajág hadművelet” azonban az óriási túlerő ellenére sem sétagalopp, ezt mutatja az, hogy a múlt hétvégén a török légierő elveszítette egyik hipermodern T-129-es támadóhelikopterét.

A török és törökbarát emberveszteségek a kurdok ernyőszervezete, a Szíriai Demokratikus Erők 880-ra rúghatnak. A valós adatokat nem igazán tudni, de a becsült adatok alapján  az elmúlt négy hétben nagyjából 170 kurd harcos vesztette életét, a támadók is hasonló nagyságrendű veszteségeket szenvedtek az elesettek között 33 került ki a török hadseregből, és eddig 78 civil áldozatot azonosítottak.

A törökök mindenesetre fokozni kívánják a nyomást, szombat reggel ugyanis újabb katonai konvojokat és újabb alakulatokat küldtek a térségbe – köztük elit mesterlövész egységeket is.

Orientalista.hu – Index nyomán

Megosztom:

, , , , , , ,




Back to Top ↑