Fotó: AFP

2018. 03. 13.

A burka viselését tiltó törvény megszegésére buzdít egy algériai származású üzletemberAz iszlám által a nőknek előírt burka és nikáb viselését tiltó rendelkezések be nem tartására buzdítja több európai országban a muszlim nőket egy francia-algériai üzletember. Rachid Nekkaz a héten a dán burka-törvény megszegésére szólította fel az ott élő muszlimokat.

A férfi arra serkenti a tradicionális iszlám követőit, hogy Dániában a közeljövőben bevezetendő törvényi tiltás, és az azok megszegéséért járó pénzbüntetések ellenére is, viseljék majd továbbra is nyilvános helyeken, valamint köztereken a teljes arcot elfedő öltözetet, a burkát és a nikábot.

Ennek fejében a férfi átvállalja a megbüntetettektől, hogy kifizeti helyettük a pénzbüntetéseket. Ezzel Rachid Nekkaz egyértelműen a befogadó országok törvényeinek a megszegésére buzdít. A dán kormány és a dánok nagy része nem tartja az arcot teljesen eltakaró, tradicionális iszlám öltözetet helyénvalónak, hiszen az nem illik össze a dán kultúrával.

A burka-törvényt megszegőknek Dániában, az elkészült tervezet szerint, az első esetben 1000 dán koronás, tehát 40 ezer forint körüli büntetést szabnának ki, a visszaesőknek pedig 1000 eurós, tehát 330 ezer forintos büntetésre kellene számítaniuk.

A tervezett burka-törvény, politikai és állampolgári oldalról egyaránt széles támogatottságot kapott, és a közeljövőben szavazhat róla a dán parlament.

Rachid Nekkaz Franciaországban, Belgiumban, valamint Ausztriában is gerjeszti „az iszlám elégedetlenségi propagandát”. A hírek szerint, amikor az a francia-algériai üzletember Ausztriában is elkezdte a tevékenységét, az akkor még külügyminiszterként dolgozó Sebastian Kurz azt mondta, hogy országa egyáltalán nem tolerálja a betiltott vallási szimbólumok viselését, és az ezek szellemében történő felbujtást – közölte az M1 tudósítója.

M1, Hirado.hu

, , , , , ,
<


Back to Top ↑