2018. 01. 15.

A Hajat Tahrir Al-Sham ellentámadást kezdett Dél-Idleb területénJanuár 14-én az Al-Kaida terrorhálózat korábbi szíriai frakciója, a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció és szövetségeseik visszafoglalták Atszhan, Tall Marak, Um Khalakhil, Zifr Szaker, Zifr Kabir, Szurudzs, Isztablat és Raszm Al-Kard falvakat, Idleb tartomány délkeleti részén, közölte a Hajat Tahrir Al-Shamhoz kötődő “Ibaa hírügynökség”.

Szíriai kormánypárti források megerősítették a Hajat Tahrir Al-Sham előretörésének hírét, és arról számoltak be, hogy orosz vadászbombázók több tucat légi csapást mértek a terrorista koalíció militánsaira és gépjárműveire Idleb tartomány déli részén, hogy lelassítsák a dzsihádisták előrehaladását.

A terroristák felvétele a dél-idlebi csatáról:

A maga részéről a libanoni Hezbollah mozgalom szíriai médiaszolgálata bejelentette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg a terrorszervezetek 28 fegyveresével végzett az elmúlt néhány órában és több, mint 90 vahhabita terroristával az elmúlt négy napban.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és a libanoni Hezbollah számos elit alegységet telepített Szindzsar és Abu Dali közé, Idleb tartomány dékeleti részén, hogy visszaverjék a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció ellentámadását, közölték szíriai kormánypárti források.

A Hajat Tahrir Al-Sam megpróbálja megtámadni a Szíriai Arab Hadsereg Abu Al-Duhur légi bázistól délre települő egységeit Idleb tartomány keleti felében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , , , ,
<


Back to Top ↑