2017. 09. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg benyomult Deir Ezzor tartományba (videó)Szerdán a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei 10 kilométer mélységben nyomultak be Deir Ezzor tartományba és elérték Harbiszha térségét, nyugatra Bir Ghabaghib falutól a Szukhanah és Deir Ezzor közötti országúton, közölték szíriai kormánypárti források.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei jelenleg kevesebb, mint 50 kilométerre közelítették meg Deir Ezzor városát.

Eközben a Hezbollah szíriai médiaszolgálata azt jelentette, hogy szíriai katonai repülőgépek bombázták az ISIS terrorszervezet állásait és járműveit Akszh, Um Mail, Abu Dzsubilat, Al-Kasztal Al-Shamali, Al-Kasztal Al-Wasztani és Al-Kasztal Al-Dzsanubi településeken Hama tartomány keleti részén, valamint Sariat Dzsunidban, az Al-Kriah-dombon és Al-Mukbat térségében Deir Ezzor városa körül. Az ISIS terrorszervezet sok militánsa meghalt és megsebesült, valamint több tucat gépjárműve semmisült meg a Szíriai Légierő bombázásaiban.

A szír és orosz csapatok megérkeztek Deir- Ezzor tartomány közigazgatási határához:

Még mindig korai azt remélni, hogy a Szíriai Arab Hadsereg nagyon hamar el fogja érni Deir Ezzor városát az Al-Szukhanah és Deir Ezzor közötti országúton. A Szíriai Arab Hadseregnek sok problémát okoz állásai tartása az Euphrates-folyó nyugati partján Dél-Rakkaban. Katonai szakértők szerint még ennél is keményebb lehet a hadsereg számára állásai megvédése a Homsz és Deir Ezzor közötti sivatagos térségben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com