2017. 12. 28.

A Szíriai Arab Hadsereg benyomult Mughr Al-Mirbe a Nyugati Ghouta régióban (videó)December 27-én a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők egységei benyomultak Mughr Al-Mirbe és a Marwan magaslatra, északra Bejt Dzsinntől a Nyugati Goutha régióban, közölték szíriai kormánypárti források.

A források szerint a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció és a szövetségesei a hadsereggel kötött megállapodásuk alapján visszavonultak a faluból.

Eközben helyi források arról számoltak be, hogy húsznál több zöld busz érkezett Szaszahoz, a Nyugati Goutha régió északi részébe. A buszok a Hajat Tahrir Al-Sham militánsait fogják elszállítani Idleb tartomány északi részére és az FSA néhány tagját Daraa tartományba.

Néhány kormánypárti forrás azt közölte, hogy a Hajat Tahrir Al-Sham koalíció és az FSA fegyvereseinek december 28-ig kell kivonulni a Nyugati Goutha régióból. Habár a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida vezetésű) szövetség nagyon sok fegyverese, főleg a külföldiek még mindig nem hajlandóak elhagyni a térséget.

Ha a Hajat Tahrir Al-Sham fegyveresei végleg felmondják a megállapodást, akkor a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei folytatni fogják a hadműveletüket Nyugat-Gouthaban és semlegesítik a Tahrir Al-Sham és a „Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű vahhabita terrorszervezetek minden fegyveresét.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑