2017. 12. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai benyomultak Dél-Idleb területére (videó)A Tigris Alakulatok és a szövetséges paramilitáris egységek felszabadították Tal Aszwadot, Mazrat Kahiraht, Rasz Al-Aijnt, Kubajbat Al-Hudat és a kiürített Légvédelmi Rakétabázist Idleb tartomány déli részén a Hajat Tahrir Al-Sham  terrorista koalíció uralma alól.

Szíriai kormánypárti források szerint a Tigris Alakulatok jelenlegi előretörése egy nagyobb művelet része, amelynek a célja a Khanasszertől nyugatra fekvő összes terület visszafoglalása a megszálló terrorszervezetektől.

A Szíriai Légierő a Tigris Alakulatok bevonulása előtt megelőző csapásokat mér a terroristák állásaira:

Eközben elszórt összecsapások zajlanak a Szíriai Arab Hadsereg és a Hajat Tahrir Al-Sham (a korábbi Dzsabhat Al-Nuszra, az Al-Kaida terrorhálózat szíriai frakciója által vezetett )vahhabita terrorista koalíció fegyveresei között Hama tartomány északi részén, Dél-Idlebben és Aleppo tartomány déli vidékein.

Helyi források szerint a szíriai kormányerők arra összpontosítnak, hogy nehéztüzérségi csapásaikkal és légi támadásokkal rombolják szét a megszálló vahhabita militánsok állásait és erősségeit, előkészítve egy teljeskörű offenzívát, ami jelentések szerint Bejt Dzsinn teljes felszabadítása után indulhat meg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , ,
<


Back to Top ↑