2017. 10. 12.

A Szíriai Arab Hadsereg több körzetet szabadított fel Deir Ezzor városábanA Szíriai Arab Hadsereg újabb jelentős területei nyereségekre tett szert Deir Ezzor tartományban ezen a héten, miután egy nagy erejű támadást hajtott végre kedden a tartományi főváros ellenséges megszállás alatt maradt negyedeiben.

A szövetséges Orosz Légierő támogatásával a Szíriai Arab Hadsereg megrohamozta az “Iszlám Állam” nevű idegen megszálló terrorszervezet állásait az Al-Arfi kerületben, elfoglalva számos épülettömböt a terrorista entitás erősségének számító városrészben.

Egy Deir Ezzor városi katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg kedden éjjel elfoglalta az Al-Arfi kerület legnagyobb részét, miközben a kormányerők számos ISIS terroristát likvidáltak, közöttük egy harctéri parancsnokot.

A város ellenséges megszállás alatt maradt negyedeiben végrehajtott műveletek eredményeként a Szíriai Arab Hadsereg alegységei képesek voltak lőtávolságra megközelíteni az Al-Szijaszijeh-hidat, amelyet az ISIS terroristák évekig használtak átkelésre (legalább is a maradványait), ugyanis a Szíriai Köztársasági Gárda 2014. szeptemberében felrobbantotta amikor visszavonult az Euphrates nyugati partjára, hogy megakadályozza nagyobb ellenséges kötelékek átjutását.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com