2017. 12. 29.

„A szíriai diákok szembenéztek a háborúval”Jordániában hozott létre iskolát egy tanár a menekült gyerekeknek, akik szerinte teljesen másképp működnek, mint más gyerekek.

Önkéntes tanárok oktatják a szíriai menekült gyerekeket egy a jordániai iskolában. A háború sújtotta szomszédos államból az elmúlt években csaknem másfél millió menekült érkezett, húsz százalékuk gyermek. Az iskola a legnagyobb menekülttábor közelében épült, alapítója egy, szintén Szíriából érkezett, egykor tanárként dolgozó férfi.

„A szíriai diákok szembenéztek a háborúval, ami miatt teljesen másképp működnek, mint más gyerekek. Szerintünk a szíriai gyerekeknek pszichológiai problémáik vannak, hajlamosak összeverekedni egymással. És többségüket nem érdekli a tanulás, akárcsak a családtagjaikat” – mondta Abu Sultan, az iskola alapítója.

Abu Sultan és a többi tanár ezért rendszeresen látogatja a szülőket, hogy meggyőzze őket az oktatás fontosságáról.

Néhány éve Sultan még egy sátorban, egyedül tanított nagyjából 20 gyereket. Azóta – önkéntesek és nemzetközi szervezetek segítségével – az iskolában már négy osztályteremben négy tanár tanítja a több mint 120 diákot.

Orientalista.hu – Euronews

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com