2017. 02. 08.

Az ISIS ellen harcolt most vérdíjat tűzte ki a dán lányra A csinos 23 éves lány, aki a kurd harcosok között küzdött Irakban és Szíriában, jelenleg űzött vadként él a saját hazájában, Dániában. A dán hatóságok éppúgy keresik, mint az Iszlám Állam bérgyilkosai. Mégsem bánta meg, hogy mesterlövészként a kurdokat szolgálta ősei szülőföldjén, Irakban és Szíriában – közölte a Globoport.

Eszményképe a második világháború női mesterlövésze, Ludmilla Pavlicsenko, aki 309 német katonát lőtt ki. Ő is orosz mesterlövészpuskával ölt, de a Daily Mail-nek adott exkluzív interjúban sem árulta el, hogy hány dzsihádharcossal végzett.

kurd lány dánia

Joanna Palani hároméves volt, amikor családjával együtt Dániába érkezett, mint iraki menekült. Néha hazalátogatott népes családjához Irakba és Szíriába. Közben végezte a tanulmányait Dániában. Ám amikor megalakult az Iszlám Állam, mely létében fenyegette a kurd kisebbséget Irakban és Szíriában, úgy érezte: ő sem maradhat tétlen. Mesterlövész kiképzést kapott, és a fronton kiválóan teljesített.

kurd lány dánia 2

Olyannyira, hogy az Iszlám Állam mesterlövészei vadászni kezdtek rá. Parancsnokai szabadságra küldték Dániába. Ahol épp akkoriban hoztak egy szigorú terroristaellenes törvényt. Dániából ugyanis sok dzsihádharcos indult útnak, hogy az önjelölt kalifa fekete lobogója alatt küzdjön Szíriában és Irakban. A törvény tiltotta a dán állampolgárok kiutazását ebbe a két országba. A mesterlövészlány megsértette a tilalmat, és visszatért a frontra. Amikor aztán újra hazatért szabadságra, akkor a dán hatóságok letartóztatták. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de a törvény értelmében börtön fenyegeti, mert a tilalom ellenére a háborús övezetbe utazott.

Én nemcsak a népemért, de Európáért is harcoltam! – hangsúlyozza a fiatal kurd lány, aki természetesen már régóta dán állampolgár. Az előzetesből szabadulva megtudta: az Iszlám Állam Európában is végezni akar vele. Egymillió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére. Így a mesterlövészlány most menekülőként él saját hazájában, a gazdag Dániában nyomorog, miközben terrorizmusért akarják elítélni – holott ő épp az Iszlám Állam ellen harcolt Szíriában és Irakban.

Globoport

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com