2017. 01. 12.

Az ISIS terrorszervezet újra súlyos vesztségeket szenvedett a Szíriai Fegyveres Erőkkel szemben Deir EzzorbanA Szíriai Fegyveres Erők nem sok időt vesztegettek, hogy megtámadják az “Iszlám Államnak” nevezett terrorentitás legújabb erősítéseit Deir Ezzorban, számos légi csapást mérve és megrohamozva a vahhabita terroristákat Kelet-Szíriában – közölte az almasdarnews.com.

Szíriai vadászbomázók több mint harminc légi támadás végrehajtásával töltötték a napot Deir Ezzor tartomány felett, lerombolva az “Iszlám Állam” terrorszervezet állásait Abu Umar, Al-Murrijah, Al-Dzsafrah és Al-Hoszn falvakban.

Az említett falvakban teljesített légi csapásokon kívül, a Szíriai Légierő a tartományi főváros több kerületénél szintén támadta az “Iszlám Állam” védelmi állásait Al-Baghilijah, Al-Rashidijah, Al-Husszeinijah és Al-Ruszafah negyedekben.

Egy katonai forrás a Deir Ezzor Légi Támaszpontról közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők szerdán sok tucatnyi ISIS terroristával végeztek a tartományban, miközben legalább tíz ellenéges páncélozott járművet semmisítettek meg.

A Szíriai Arab Hadsereg egyik rangidős tisztje ezenkívül szerdán azt nyilatkozta az Al-Masdar News hírportálnak, hogy katonáik megsemmisítttek egy robbanóanyaggal megrakott és öngyilkos merénylő vezette gépjárművet Al-Rashidija kerületben és lelőttek egy felfegyverzett ellenséges drónt a Tal Baruk magaslat felett.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , ,


Back to Top ↑