2017. 10. 16.

Az Orosz Légierő is használja Deir Ezzor katonai repülőterét az ISIS terrorszervezet elleni harcbanTöbb mint egy év kényszerszünet után, a nem rég felmentett Deir Ezzor légi támaszpont visszatért a teljes működéshez az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás elleni kelet-szíriai hadműveletekben.

Közösségi médiafelületeken mostanában közzétett képek négy orosz Kamov KA-52 harci helikoptert (aliasz Fekete Cápát) mutatnak, amelyek a légi bázison vannak.

A repülőteret, amelyet közben a szeptemberi felmentése óta kijavítottak és helyreállítottak, teljes mértékben ki fogja használni a Szíriai és az Orosz Légierő egyaránt, hogy légi támadásokat hajtsanak végre az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet ellen az ország keleti részén.

Oroszország támogatja a Szíriai Fegyveres Erők által egy hónapja indított összhaderőnemi offenzívát, aminek célja a vahhabita terroristák kiűzése az olajban gazdag Deir Ezzor tartományban lévő erősségeikből.

A város repülőtere, amely egy évig volt az ISIS terrorszervezet ostromgyűrűjében, azóta nem működött, hogy a vahhabita terroristák a Szíriai Arab Hadsereg állásai elleni amerikai légi támadás után, 2016. szeptemberében elfoglalták a közeli Thardeh-hegységet.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com