Cadmus fordítás Cadmus

Az USA nem akarja az afganisztáni háborút befejezni: fejőstehén a Pentagonnak

2017. 08. 26.

Az USA megijedt, amikor Pakisztán úgy döntött, Oroszországnak van a legnagyobb esélye arra, hogy stabilizálja az erőket egy békés afganisztáni megoldásra. Az USA viszont nem akarja a háborút befejezni, mert az fejőstehén az amerikai hadügyminisztériumnak, mondta Brian Becker (a háborúellenes ANSWER koalíciótól).

Trump hétfői, az új afganisztáni stratégiáját ismertető beszédében Pakisztánt bírálta, amiért az „mennyországot” jelent a terroristáknak.

Havadzsa Aszif  pakisztáni külügyminiszter azonnal visszautasította a rágalmakat és azt mondta, országát akarják bűnbaknak tenni az amerikai kudarcért Afganisztánban.

Becker elmondta, Oroszországnak lenne a legnagyobb esélye, hogy a feleket tárgyalásra ültesse egy asztalhoz.

Nem kétséges, tette hozzá, hogy a pakisztáni-afganisztáni határ átjárható és hogy Iszlamabad támogatta a tálibokat, de a pakisztáni kormány álláspontja megváltozott és nyitott Oroszország fel, amelyet felkért afganisztáni közvetítésre.

Washington távol akarja tartani Moszkvát, mert semmi kedve befejezni a háborút. Sok támaszpontja van Afganisztánban és számos jövőbeli terve. Ezek hatalmas pénzt jelentenek.

Orientalista.hu – Lovas István

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑