2017. 10. 09.

Egy egész települést is megmentett a magyar programMagyarország milliárdokkal segíti az üldözött keresztényeket, valamint az újjáépítéseket a Közel-Keleten. Tell-Aszkuf városát teljes mértékben magyar pénzből építettek újjá. A magyar kormány úgy fogalmaz: céljuk, hogy helyben segítsenek a rászorulóknak. A Hungary Helps munkatársai is ott voltak most Rómában, egy segélyezési konferencián.

Az “Irak, visszatérés a gyökerekhez” című konferenciát az ACN rendezte az iraki és az egész közel-keleti térségben üldözött keresztény közösségek helyzetéről. A lateráni pápai egyetemen tartott nemzetközi találkozón, amelyet Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár nyitott meg, többek között a Vatikán, az iraki keresztény és más keleti egyházak, nemzetközi egyházi segélyszervezetek, az EU és az unión kívüli országok szentszéki nagykövetei vettek részt.

A migrációs válság közepette a határ védelme mellett fontos, hogy a válságrégiókat úgy kell segíteni, hogy az emberek az útra kelés helyett a szülőföldjükön kapjanak lehetőséget az újrakezdése. Erre épül a Hungary Helps, amely a fejlesztéseket és a humanitárius segítségnyújtási akciókat fogja össze – mondta Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete az M1 Ma reggel című műsorában.

Kiemelte: az iraki újjáépítési programban több mint 1200 embernek tudja a magyar kormány a visszatérést biztosítani az egyébként többségében keresztény Tell-Aszkuf településre.

Az erbíli iskolaépítés – amely a magyar kormány és a Magyar Római Katolikus Egyház közös kiemelt projektje – több mint 200 millió forintból valósul meg – tette hozzá.

Hazánk új módon tesz az üldözött keresztények védelme érdekében; ez azt jelenti, hogy a kormány felállított egy helyettes államtitkárságot az ügy képviseletére, ez pedig a világon egyedülálló – hangsúlyozta a nagykövet.

A világi fórumokon azt tapasztalják, hogy a keresztény Európa nem hajlandó beismerni, hogy a világban keresztényüldözés zajlik. Bizonyos válságrégiókban a keresztények helyzete a legnehezebb; ma 5 emberből 4, akit a vallása miatt üldöznek, keresztény – emelte ki Heltai Péter.

Orientalista.hu – M1 Ma Reggel

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com