2017. 12. 18.

Európai merényletekre készülő dzsihadistát tartóztattak le a török hatóságokA török hatóságok előzetes letartóztatásba helyezték az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik tagját, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletekre készült Törökországban és Európában – jelentette hétfőn az Anadolu hírügynökség.

A szíriai férfit november 25-én fogták el Isztambulban. A rendőrség olyan dokumentumokat és digitális anyagokat foglalt le nála, amelyekből kiderült, hogy támadásokra készült török kormányhivatalok és egy európai bank kirendeltségei ellen. Találtak nála egy térképet, amelyen a kijelölt célpontok voltak feltüntetve. A gyanúsított egy török vezető politikust is meg akart ölni.

A török sajtó szerint a férfi egyedül készült a merényletekre, és a délkelet-anatóliai Sanliurfa tartományon át jutott el az országba a szomszédos Szíriából. Korábban ott őrizetbe vettek még három szíriait, akik ugyancsak az IÁ tagjai voltak.

A török hatóságok az Iszlám Államot vádolják a Törökországban 2015-ben elkövetett több súlyos támadásért, amelyekben több százan haltak meg.

Orientalista.hu – Hirado.hu

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com