2017. 12. 24.

Gyászolva ünneplik a karácsonyt a pakisztáni keresztények 

A muszlim többségű országban rendszeresek a támadások a közösség tagjai ellen. A legutóbb múlt hét vasárnap követtek el sok halálos áldozattal járó bombamerényletet egy metodista templomban.

Kvettában, egy pakisztáni keresztény templomban robbantottak egy héttel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái. Több mint 400 ember imádkozott egyszerre a támadás idején. A metodisták elleni merényletben kilenc ember vesztette életét, csaknem hatvanan pedig megsebesültek.

A kvettai tragédia beárnyékolja a pakisztáni keresztény közösség karácsonyi előkészületeit, de az ünnepi rendezvénysorozat nem marad el.

„Szomorúak és nyugtalanok vagyunk a kvettai templom elleni támadás miatt, de kitartunk. Imádkozunk a templomainkban, hogy kifejezzük a reményünket és a hitünk iránti szeretetünket

– mondta Evarist Pinto, Karacsi katolikus érseke.

A legutolsó hivatalos felmérés szerint Pakisztánban több mint 2,5 millió keresztény él, a lakosság alig több mint 1,5 százalékát teszik ki a közösség tagjai. Az ellenük intézett támadások rendkívül gyakoriak, a kvettai robbantás csak az idén a 11. keresztényellenes erőszakcselekmény volt a muszlim többségű országban.

Orientalista.hu – HírTV

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com