2018. 01. 16.

Hadi helyzet Abu Al-Duhur térségében (videó)A stratégiai fontosságú, Idleb tartományi Abu Al-Duhur légi bázis térségében a hadi helyzet továbbra is rendkívül feszült maradt.

Január 15-re a szíriai kormányerők Khanasszertől nyugatra és északnyugatra törtek előre, valamint ellenőrzésük alá vonták az Al-Hassz hegyet és nagy számú közeli falut. Az Abu Al-Duhur légi bázistól délkeletre állomásozó kormányerők állásai és a Khanasszertől nyugatra lévő kormányzati harcállások közötti távolság már csak két kilométer.

Az iszlamisták felvétele: A Tigris Alakulatok rakétacsapást mérnek az állásaikra:

Idleb tartomány déli részén a Tigris Alakulatok és palesztin szövetségeseik összecsaptak a vahhabita megszállókkal Atszhan, Tell Marak, Umm Khalakhil, Zifr Szaker, Zifr kabir, Szurudzs, Isztablat és Raszm Al-Kard falvakban, amelyek az Al-Kaida vezetésű Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció és szövetségesei ellentámadásának voltak a célpontjai.

Ettől függetlenül a szíriai kormánycsapatok tovább nyomultak előre Északkelet-Hamaban és elfoglalták Tafahah és Tal Mutilat településeket, valamint megrohamozták Abu Khaf, Anik Badzsrah és Szukari falvakat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑