2017. 12. 24.

Izrael tüntetőket gyilkolt, újságírókat, mentősöket sebesített meg, és 148 gyereket tartóztatott lePénteken izraeli erők két békésen tüntető palesztin öltek meg. Ezzel hatra emelkedett azon fegyvertelen palesztin tüntetők száma, akiket azóta gyilkoltak meg, hogy Trump amerikai elnök Jeruzsálemet nevezte meg Izrael fővárosának.

A Vöröskereszt adatai szerint a tüntetések során izraeli erők eddig majdnem hétszáz palesztint sebesítettek meg. Közülük 65-öt golyó ért, és több mint százat gumilövedékkel sebesítettek meg. 450 palesztinra gázzal támadtak.

A Palesztin Újságírók Szindikátusa száz esetben regisztrált támadást a tüntetéseken jelenlévő újságírók ellen az izraeli hadsereg részéről december 6-a óta.

Több mentőst is kezeltek sérüléssel.

Az Activestills kollektíva videón rögzítette, ahogyan izraeli katonák puskájukkal ütlegelnek mentősöket és célba vesznek újságírókat pénteken a ciszjordániai Al-Bireh városban.

Az egyik jelenet azt mutatja, hogy izraeli katonák a földre rángatnak egy tüntetőt, leszorítják fejét, miközben lőnek újságírók és mentősök irányába, számol be minderről az Electronic Intifada.

A Mondoweiss arról jelent, hogy december 6-a óta izraeli erők 490 palesztint tartóztattak le. Közülük 148 gyerek.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu, Electronic Intifada, Mondowiess

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑