2018. 01. 14.

Izrael üzenete a gázaiaknak: “a Hamász kihasznál titeket”A védelmi minisztérium palesztinokkal összekötő irodáját vezető Joáv Mordechai vezérőrnagy szombaton felhívta a Gázai övezet lakosságának figyelmét, hogy a Hamász terrorszervezet csak kihasználja őket az Izrael elleni erőszakos tevékenységeihez.

Pénteken több tucat palesztin sérült meg a határmenti zavargásokban – írja az ujkelet.live.

A Hamász terroristák fiatalokat küldenek a zavargásokra [a gázai határra] (…) miközben mögéjük rejtőznek és azt állítják, hogy ezek a zavargások spontán és békés megmozdulások”

, írta Mordechai, a kormányzati tevékenységek területi koordinátora (COGAT) egy Facebook bejegyzésben. Mordechai a határkerítésen pénteken átdobált gránátokról készült fotókat is posztolt, mondván, ezek bizonyítják a Hamász hazugságait.

Az izraeli területen talált gránátokról készült képek megmutatják az igazságot!”

– írta.

Ezért halt meg 11 palesztin, és sérültek meg több tucatnyian az elmúlt hetekben.”

Mióta Donald Trump amerikai elnök december 6-án elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, minden pénteken erőszakos tiltakozások zajlanak Ciszjordániában és Gázában, bár méretük hétről-hétre csökken. “Ez a Hamász hozzáállása,” – mondta Mordechai.

Megbújni a háttérben és fiatalokat küldeni az erőszakos zavargásokra (…) Ne nyissatok utat a Hamász számára, hogy kihasználjon titeket. Mert ti lesztek azok, akik megfizetik az árát!”

A Hamász által vezetett gázai Palesztin Egészségügyi Minisztérium adatait idézve, a Háárec napilap pénteken azt állította, 46 gázai szerzett enyhe vagy közepesen súlyos sérüléseket éles- és gumilövedékektől. Közülük 41 a gázai határ több pontján zajló tüntetéseken. 105 palesztin füst és a könnygáz belélegzése miatt szorult kezelésre.

Trump decemberi nyilatkozata óta a Hamász felszólította a palesztinokat, hogy konfrontálódjanak a határon lévő katonákkal. A terrorszervezet vezetője, Ismail Haniyeh dicsérte az “áldott intifádát” Jeruzsálem felszabadítására, és világossá tette, hogy szervezete az Izrael elleni erőszak intenzívebbé tételére törekszik.

Orientalista.hu – PestiSrácok

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com