2017. 12. 13.

Jelentősen nőhet az Afrikából érkező migránsok számaJelentősen megnőhet az elkövetkező években az Afrikából Európába érkező migránsok száma – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A főigazgató egy korábbi kutatásra hivatkozva azt mondta, 30 százalék körül van a migrációs potenciál a szubszaharai térségben. Ez azt jelenti, a népesség 30 százaléka gondolkodik azon, hogy elhagyja szülőföldjét.
Ebből és a helyi népességrobbanás számaiból már érzékelhető annak a tömegnek a mérete, amely elindulhat Európa felé a jövőben – tette hozzá.

„Európa felelőssége is, hogy az afrikai régió államai megőrizzék stabilitásukat és otthon tartsák állampolgáraikat”

Elmondta azt is, hasonló népességrobbanás Délkelet-Ázsiában is lejátszódott, viszont nagy különbség, hogy az említett afrikai régió államai törékenyek, könnyen összeomlanak, így nem tudják egyensúlyozni a külső és a belső negatív hatásokat.

Az igazgató szerint az már Európa felelőssége is, hogy olyan helyzet teremtődjön, amelyben az említett államok megőrizhetik stabilitásukat és otthon tartsák állampolgáraikat.

Orientalista.hu – Magyar Hírlap, MTI

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com