2017. 12. 31.

Kényes témákról egyeztet a jövő héten a francia és a török elnökRecep Tayyip Erdoğan török elnök szombaton egy tévébeszédben jelentette be, hogy jövő pénteken Franciaországba utazik, hogy a két ország közötti bilaterális kapcsolatokról tárgyaljon – írja a Localra hivatkozva az Index.

A magyar portál szerint azt már a francia elnöki palota közölte, hogy a szíriai és a palesztin konfliktus, valamint az emberi jogok kérdése is terítékre kerül majd a találkozón.

Mindig azt mondom, hogy csökkenteni kell az ellenségeink számát és növelni a barátainkét.

– mondta Erdogan csütörtökön török újságíróknak az EU-s kapcsolatokról, ez a találkozó pedig egy jó kezdet lehet azok helyrehozására.

A franciák által említett témák meglehetősen kényesek: elég csak Erdogan válaszára gondolni, mikor Donald Trump hivatalosan is elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának – fogalmaz az Index, hozzátéve, hogy az emberi jogok kérdése is érdekes a törökök esetében, főleg mert egy francia újságíró is érintett volt a tavalyi puccs utáni letartóztatásokban, szóval egyáltalán nincs kizárva, hogy semmire nem jutnak majd egymással a felek.

Orientalista.hu – Pesti Srácok

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com