2017. 04. 21.

Kétes vizsgálódás SzíriábanMíg a felkelők aleppói mustárgáz-támadásán négy hónapja rágódnak eredmény nélkül, az április 4-i Hán Sejkún-i incidens kapcsán már egyből bizonyítva látja a kormányerők bűnösségét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) – közölte tegnap az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Igor Konasenkov hozzátette: utóbbi helyszínen nem is jártak személyesen a szakértők, így kérdés, honnan szereztek mintát, és hogyan tudták ilyen gyorsan lefolytatni a vizsgálatot. Szerdán orosz illetékesek elmondták, megrendezett incidenst gyanítanak a támadás hátterében, és sok jel mutat arra, mégsem szaringáz volt a nyolcvan ember életét kioltó vegyszer.

Moszkva Assad-ellenes kettős mércét gyanít

Az OPCW szerdán bejelentette, hogy a brit és török vizsgálatokhoz hasonló eredményre jutott. A nyugati országok aggodalmuknak adtak hangot az eset kapcsán, Izrael pedig arra figyelmeztetett, hogy a damaszkuszi kormányerőknek több tonna vegyi fegyverük lehet még. Eközben a Reuters brit hírügynökség azt közölte, kedden megölték az orosz haditengerészet egyik őrnagyát, Szergej Bordovot a szíriai harcokban.

Magyar Hírlap

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com