Cadmus fordítás Cadmus

Líbia megfenyegette az Európai Uniót

Ha nem fizetünk küldik a migránsokat. Úgy tűnik, hogy Líbia ráérzett a migrációban rejlő biznisz lehetőségére. Olaszország és főleg az EU anyagi segítségét sürgette Abdulsalam Kajman a líbiai nemzeti egységkormány miniszterelnök-helyettese Rómában vasárnap hangsúlyozva, hogy segítség nélkül az észak-afrikai országból Európába tartó migráció nem fog leállni, sőt tovább növekszik.

Abdulsalam Kajman, Líbia déli határtérségét drámainak nevezett. A miniszterelnök-helyettes szerint Líbia déli határain keresztül áramlanak be az országba a környező afrikai államokból érkező migránsok. Abdulsalam Kajman szerint már érezni az eredményét az április elején a római belügyminisztériumban született békemegállapodásnak, amelyet a Líbia déli részét uraló több mint hatvan törzsi klán vezetői írtak alá az olasz külügyminiszter és belügyminiszter irányításával.

A törzsek közötti korábbi konfliktusok leálltak, ez azonban nem vezetett a déli határok ellenőrzéséhez.A líbiai miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy Líbiában határőrségre van szükség, a déli határokon éppúgy mint északon, a líbiai tengerpartokon. Hozzátette, hogy az olasz kormány készen áll a líbiai határőrök képzésére, ennek anyagi hátterének biztosítására azonban az EU és az egész nemzetközi közösség segítsége is kell, “Líbiát nem lehet magára hagyni” – mondta Abdulsalam Kajman.

Pörög az embercsempész biznisz

Hangsúlyozta, hogy a Líbia déli térségében fiatalok a gazdasági válság miatt az embercsempészek számára dolgoznak, ezért is szükséges az ország gazdasági fellendítése. Segítség nélkül, a Líbiából érkező migráció nem áll le – jelentette ki a líbiai politikus.

Az affaritaliani.it olasz politikai hírportál szerint Abdulsalam Kajman a migrációval “zsarol”, pénzt sürgetve a Fájez esz-Szarrádzs vezette egységkormánynak.

Marco Minniti és a német belügyminiszter Thomas de Maiziere közösen kérte egy EU-misszió elindítását a Líbia és a vele délen szomszédos Niger közötti határon az Európába érkező illegális bevándorlás leállítására.

Orientalista.hu- (888.hu, Oláh Gellért)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑