Illegális bevándorlókkal teli mentőcsónak érkezik az olasz pénzügyőrség Denaro hajójához a Földközi-tengeren Olaszország partjainál 2015. április 22-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

2017. 08. 12.

Líbiában nehezítették a menekültsegítő szervezetek helyzetétAz Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint kérdéses, hogy Líbia be tudja-e tartatni új szabályát, amely szerint a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) hajói nem közelíthetik meg 100 tengeri mérföldnél jobban a partokat.

Törcsi Péter az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, a döntés a „migránssegítő szervezetek” helyzetét nehezíti, mert nem tudják annyira megközelíteni a partokat, mint eddig, ahol „az embercsempészekkel együttműködve” veszik át az illegális bevándorlókat.

Kérdés azonban, hogy a líbiai parti őrség és az ENSZ által elismert egységkormány ezt be tudja-e tartani, az országban ugyanis bizonytalan a politikai helyzet.

Hangsúlyozta, hogy fegyveres konfliktus egyik fél érdekében sem áll, mivel nem háborús helyzetről, hanem migrációs válságról van szó.

Orientalista.hu – Magyar Idők, MTI

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com