2017. 12. 26.

Maldív-szigeteki Al-Kaida terrorista vezért likvidáltak a Golán-fennsíkon (+18)A Szíriai Arab Hadsereg végzett az Al-Kaida terrorhálózat részét képező, Hajat Tahrir Al-Sham koalíció egyik jelentős harctéri parancsnokával, az Izraellel határos Bejt Dzsinn körüli katlanban dúló legutóbbi összecsapások során.

Abu Szaad Al-Maldifi, aki a Maldív-szigetekről jött(!), egyike a Hajat Tahrir Al-Sham sok megszálló külföldi dzsihádista fegyveresének, akik Ázsia különböző részeiből érkeztek Szíria földjére, és Bejt Dzsinnben harcolnak.

A likvidált maldí-szigeteki terroristavezér Abu Szaad Al-Maldifi

A damaszkuszi kormány már régóta azzal vádolja Izraelt, hogy vahhabita terroristáknak ad menedéket és anyagi eszközökkel segíti a szíriai állam elleni háborújukat, legyen szó egészségügyi, légi vagy logisztikai támogatásról.

Továbbra sem ismert, hogy az idegen dzsihádisták Izraelből vagy Jordániából jutottak el Szíria földjére, azonban a Szíriai Arab Köztársaság kormánya elhatározta, hogy felszámolja radikális iszlamisták jelenlétét a Golán-fennsíkon az izraeli határ közelében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , , ,
<


Back to Top ↑