2017. 12. 19.

Megérdemlik a sorsukat a terroristákEgyre több dzsihadista tér vissza Európába, egyiküket, egy belga származású szélsőségest a belga kormányfő nemkívánatos személynek minősített, és elzárkóznak a vele való tárgyalás elől. Németországban viszont egyelőre nem tesznek hasonló lépéseket, csak az biztos, hogy egyre több a terroristagyanús személyek elleni eljárások.

A belga terrorista felajánlotta információit az Iszlám Állammal kapcsolatban, miután Irakban kötél általi halálra ítélték – többek közt azért, mert gyerekeket képezett ki gyilkolásra – de Brüsszel belga része egyelőre elzárkózik a vele való tárgyalástól – ismertette Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 hétfő esti műsorában.

Michel belga kormányfő az eset kapcsán egy európai protokoll felállítását szorgalmazta, ugyanis nemcsak belga, hanem német állampolgárt is fenyeget halálbüntetés. Ezzel kapcsolatban a szakértő úgy fogalmazott: probléma lehet velük kapcsolatban, ha esetleg kettős – tehát iraki–német, vagy szír–belga – állampolgárok.

Ugyanis ilyen esetben – folytatta – az iraki vagy szíriai hatóságok eltekinthetnek az uniós ország állampolgárságától, ezért az uniós országok megpróbálhatják elérni, hogy a halálbüntetés helyett életfogytiglani büntetés kapjanak az uniós országban. Németországban jelenleg 25 év az életfogytiglani büntetés, csak sorozatgyilkosok számára van tényleges életfogytiglan, de Spöttle szerint a terroristák akár sorozatgyilkosoknak is számíthatnak, hiszen több emberen követhették el a kegyetlenebbnél kegyetlenebb gyilkosságaikat.

Mint elmondta, nagyon nehéz egyébként a közel-keleti országokból információkat szerezni, de szerinte azok, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, megérdemlik a sorsukat.

A németországi no-go zónákkal kapcsolatban elmondta: Hamburg, Berlin és Frankfurt nagyon veszélyes városok lettek, különösen a muszlimok által lakott kerületei. Mint hozzátette: Bajorország az egyetlen tartomány, ahol egyébként ilyen no-go zónák nincsenek.

Orientalista.hu – MTI

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com