2017. 01. 11.

Megtalálhatták a lázadók vegyianyag-raktárát AleppónálA “terroristák” egyik hátrahagyott vegyianyag-raktárát találták meg a szíriai kormányerők Kelet-Aleppoban – jelentette szerdán a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a SANA szíriai állami hírügynökségre hivatkozva.

Sajtóértesülések szerint a korábban szíriai iszlamisták uralta Kelet-Aleppoban fekvő raktárban egyéb vegyszeralapanyagok mellett klórt és ként is találtak. A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei minden szervezetett terroristának nevezz aki fegyver emel az országra és annak hadseregére.

A SANA szíriai állami hírügynökség megjegyezte, hogy ezeket a szereket a terroristák kifejezetten robbanóanyagok előállítására használták.

A damaszkuszi kormányzattal szövetséges Oroszország védelmi minisztériuma tavaly novemberben közölte: a “terroristák” vegyi fegyvereket vetettek be a civilek és kormányerők ellen is.

A tárca szakértői vizsgálata a helyszínen vett minták alapján azt állapította meg, hogy klórgázt és fehér foszfort használtak Délnyugat-Aleppóban. Emellett találtak egy fel nem robbant gránátot is, amely mustárgázzal volt megtöltve.

Orientalista.hu – MTI nyomán

, , , ,


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com