2018. 02. 12.

Mezítláb nyert futóversenyt egy kislány EgyiptombanMarua 10 éves és az autósoknak árul papír zsebkendőt az asszuáni pályaudvar előtt. Most azonban pillanatokon belül az internet sztárja lett.

A kislány, akinek még egy rendes cipője sincs, elindult egy gyerekeknek rendezett jótékonysági maratonon és ő szakította át a célszalagot. Úgy nyert, hogy a többiekkel ellentétben nem menő sportcipőben, hanem mezítláb futott.

Hogyan indult el a versenyen? Látta, hogy jókedvű gyerekek gyülekeznek a Nílus-parti város egyik terén. Odament a szervezőkhöz, a Magdi Jakúb Alapítvány a Szívbetegekért embereihez és megkérdezte, csatlakozhat-e hozzájuk. Csatlakozhatott.

Jóllehet a nevezési díj 200 egyiptomi font, vagyis csaknem 3.000 forint volt, ezt elengedték neki. Marua fejkendőben, hosszú ruhája alatt farmerben futotta végig a távot – cipő nélkül. Mégis ő ért be elsőként a célba, megelőzve menő sportcuccokba öltözött vetélytársait.

Hogy mi a titok? A kislány naponta edz: sokat szalad az autósok után, hogy el tudja adni a papír zsebkendőket. Marua most boldogan pózolt az aranyérmével. A közösségi médiában pedig mozgalom indult érte. Azt szeretnék elérni az emberek, hogy az ifjúsági és sportminisztérium tehetős üzletemberekkel karöltve támogassa a kislányt. Hátha egy szép napon még olimpikon lesz belőle.

Orientalista.hu – Globoport, Egyptian Street

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com