2017. 09. 24.

Mindennapok Angliában: elítélték az imámot, mert az ISIS-t népszerűsítetteA bíróság elítélte az egyik Stoke-i mecset imámját, mert az folyamatosan terrortámadások elkövetésére biztatta a híveket. 

Hosszú idő után sikerült elítélni a High Streeten működő mecset imámját, Kamran Hussaint. A férfi rendszeresen hirdette az ISIS-propagandát a prédikációin.

A brit rendőrség egyik beépített embere feljegyezte, hogy a negyven éves muszlim vallási vezető rendszeresen arra biztatta a híveket, hogy kövessenek el terrortámadásokat és akkor a Paradicsomba jutnak.

Nincs jobb, mint mártírrá válni. Sokkal többet elérsz vele, mint az iskolai tudással”

– mondta Hussain az egyik nap.

A rendőrség fedett ügynöke négy hónapon át járt az prédikációkra 2016-ban.

Stoke Sentinel beszámolója szerint a férfi letartóztatása utáni meghallgatásán elmondta, hogy joga van a terrorizmus hirdetéséhez, hiszen szólásszabadság van. A kerületi bíró azonban nem így gondolta, és hat vádpontban találta bűnösnek a terrorizmus támogatásáért, valamint két pontban az ISIS táámogatásáért.

A helyi lap beszámolója szerint általában negyven-ötven ember gyűlt össze a szokásos pénteki imádkozásokkor, amelyeken sokszor gyerekek is részt vettek. A beszédek rendszeresen arról szóltak, hogy a mártíromság, milyen nagyszerű dolog és sokkal nagyobb jelentősége van, mint az egyetemnek vagy a gimnáziumnak.

Ha a vallásért az életed áldozod, nincs mitől félned, hiszen Allahhoz kerülsz. Az Iszlám Állam egy remek új állam, mely a képmutató hadseregekkel szemben harcol”

– mondta az imám az egyik alkalommal.

A beépített ügynök beszámolt arról, hogy Kamran Hussain többször is kifejtette, hogy Allah törvényeinek útjába sem a királynő, sem a miniszterelnök nem állhatnak.

A radikális hitszónok már sokadjára kerül börtönbe.

Orientalista.hu – 888.hu

,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com