2018. 03. 16.

Nagy-Britannia 770 ezer bevándorlója nem is tud angolul

Újabb integrációs pofont kapott a brit kormány, mivel kiderült, hogy országszerte legalább 770 ezer olyan bevándorló hátterű család él, aki alig vagy semmilyen formában nem beszél angolul. 

Az angolul szinte egy szót sem beszélő családok többségében Pakisztánból vagy Bangladesből származnak. A kormányzati felmérésből az is kiderül, hogy a 16 évnél idősebbek körében leginkább a muzulmán vallásúak azok, akik meg sem próbálták elsajátítani az angol nyelvet.

Ezekben a családokban a női tagoknak ráadásul a nemek közti, közel-keleti kultúrából adódó egyenlőtlen viszonyok miatt eleve csak feleakkora esélyük van erre.

Érdemes megjegyezni, Nagy-Britanniában nemcsak az okoz gondot, hogy a muzulmán bevándorlók – akik sok esetben már évtizedek óta élnek a szigetországban – nem hajlandóak megtanulni angolul, hanem az is, hogy képtelenek elfogadni az európai törvények által előírt jogszabályokat, eljárásokat és kötelességeket.

Ugyanis egy nemrég elkészített, szintén a kormány által elrendelt felmérés szerint több ezer muzulmán nő vallotta be, hogy az iszlám törvénykezés, azaz a saría szabályai szerint kötött férjével házasságot, amelyről köztudott, hogy az elemi szinten sem kezeli egyenlő félnek a házasságot megkötőket.

PesttiSrácok, 888.hu

, ,
Back to Top ↑