2017. 12. 26.

Németország megkezdheti a kiskorú menekültek kitoloncolásátAmióta Németország 2015-ben megnyitotta határait, egyetlenegy kiskorú menekültet sem deportáltak az országból. A Deutsche Welle német hírportál szerint Berlin befogadóközpontokat kezdett építeni Marokkóban, ha ezek készen lesznek, megkezdődik a 18 éven aluliak részleges visszatelepítése.

A német kormány két ifjúsági központot kezdett építeni Észak-Marokkóban a helyi utcagyerekek és a Németországból később visszatelepítendő kiskorú migránsok számára. A lap belügyi forrásokra hivatkozó beszámoló szerint egy-egy otthonban 100-100 férőhely lesz, az ott lakó fiatalok segélyt kapnak, valamint lehetővé teszik számukra a tanulást.

Az önként visszatérő, illetve a bűncselekményeket elkövetett és ezért kitoloncolt 18 éven aluliak számára nyitott központokat a menekülteket segítő civil szervezetekkel és a marokkói kormánnyal együttműködve építi Németország. Az intézkedés célja – írja a Deutsche Welle –, hogy a kiskorúakat szülőhazájukban egyesítsék családjuk többi tagjával.

Orientalista.hu – Magyar Nemzet Online

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com