Cadmus fordítás Cadmus

Orbán az unióból elsőként gratulált a teljhatalomra törő Erdogannak

Noha a hazai médiában nem jelent meg, a török Anadolu Agency hírügynökség azt írja, Orbán Viktor magyar miniszterelnök is gratulált Recep Tayyip Erdogannak a hétvégi alkotmányos népszavazás eredményéhez.

Az első a sorban llham Aliyev azerbajdzsáni elnök volt, aki még vasárnap hívta fel a török államfőt, s mivel úgy érezte, ez nem önmagában nem elég, később írásban is jelezte elismerését.

Orbán Viktor mellett a fehérorosz elnök, Alexander Lukasenko is hétfőn vetette papírra gratulációját. A hírügynökség diplomáciai forrásokra hivatkozva számolt be arról továbbá, hogy külügyminiszteri szinten szintén kifejeztük gratulációnkat a török félnek, ugyanígy tettek a macedónok, a szaúd-arábiaiak, az irániak, a szudániak, a kenyaiak és a britek is.

A gratulálók közt találjuk az amerikai mellett Mahmúd Abbász palesztin elnököt és a katari emírt is, Pakisztán esetében pedig az államfő és a miniszterelnök is jelezte a török államfőnek abbéli meggyőződését, hogy a referendum eredménye egyértelműen jelzi, a törökök egy erős Törökországot szeretnének.

MNO – Győr Ágnes

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑