Cadmus fordítás Cadmus

Orosz vadászbombázók légi fedezetében a Szíriai Arab Hadsereg elvesztett állásokat foglalt vissza

2016. 09. 18.

A Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandára, a Kasszem Egységek támogatásával ma hajnalban ellentámadást indított az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei ellen, hogy visszafoglalja az elvesztett pontokat Nyugat-Deir Ezzorban, miután az USA lebombázta a szíriai kormányerők állásait a Thardeh-hegyen.

Egy katonai forrás a Kasszem Egységekből közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők képesek voltak majdnem minden elvesztett pontot visszafoglalni az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyvereseitől Dzsabal Thardehben.

Miután az Orosz Légierő szétzúzta az “Iszlám Állam” terrorszervezet védelmi vonalát Tal Krum közelében, a Szíriai Fegyveres Erők képesek voltak visszaszerezni minden állást, így vált lehetővé az említett hegycsúcs visszafoglalása.

Az összecsapások éjjel óta tartanak, amikor a Szíriai Fegyveres Erők visszafoglalják az USA vezette koalíció légi támadásai miatt elvesztett területeket Dzsabal Thardehben.

Eközben egy meg nem nevezett amerikai kormányzati tisztségviselő kifejezte “sajnálkozását” fejezte ki a légi támadás miatt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑