2018. 02. 24.

Re­pü­lőn szál­lí­tott 150 be­ván­dor­lót Lí­bi­á­ból Ró­mába az ENSZRá­adá­sul ez már a má­so­dik re­pü­lő­já­rat három hó­na­pon belül, amellyel az ENSZ me­ne­kült­ügyi szer­ve­zete “légi ta­xiz­tat”, ki tudja, mi­lyen szem­pon­tok alap­ján ki­vá­lo­ga­tott mig­rán­so­kat Lí­bi­á­ból Olasz­or­szágba.

Az éj leple alatt repülőgépen szállított a líbiai Tripoliból 150 bevándorlót Rómába az ENSZ menekültügyi szervezete /UNHCR/. Ezt a szervezet a saját Twitter oldalán jelentette.

Ez már a második repülő volt az elmúlt héten. Az első gépen, 128 Líbiában rekedt bevándorlót vittek vissza Nigerbe, Niamey városába. A migráns táborokból való “kimenekítés” minden bizonnyal összefügg azzal, hogy a Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM) tavaly 20 ezer menekültről szerzett információt és azoknak, akik Európában nem részesültek volna menedékjogban, megígérték, hogy segítenek visszatérni a hazájukba. Olaszország pedig 100 millió euróval támogatta a közép-afrikai Nigert.

A menekültügyi szervezet honlapjáról kiderült, hogy a múlt heti, Olaszországba szállított kontingensen felül, az UNHCR november óta már szállított 150 bevándorlót Itáliába és összesen 800 főt Nigerbe.
Összegezve tehát: november óta az ENSZ is beszállt a afrikaiak Európába vándoroltatásába, csak ők nem a Földközi tengeren való “taxiztatással”, hanem elegánsan, légi úton hozták a ki tudja, milyen szempontok szerint kiválogatott embereket Olaszországba.

Orientalista.hu – Ripost

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com