2017. 10. 04.

Rézművesek utcája Lahic-banA Postcards mai adásában Lahic-ba látogatunk, Azerbajdzsán egyik legősibb településére. Lahic télen szinte megközelíthetetlen, de nyáron rengeteg turistát vonz a falu hagyományos kézművesipara.

Alapvető információk Azerbajdzsánról

  • A Dél-Kaukázus legnagyobb országa

  • Fővárosa Baku, második legnagyobb városa Gandzsa

  • A Kaszpi-tenger nyugati partján terül el

  • Lakossága 9,6 millió fő

  • Területe 86 900 négyzetkilométer

“Bakutól 180 kilométerre Lahic-ban úgy tűnik, hogy megállt az idő. Az utcákon a fém megmunkálásának jellegzetes hangjai hallatszanak. A réz utcájában vagyunk, ide látogatnak a legtöbben” – mondta Aurora Vélez, az Euronews riportere.

Az Alijev család műhelyének közepén álló kohó generációkon keresztül öröklődött tovább, jelenleg a hetedik generáció használja. Mindig aláírják a munkájukat.

“Amit a legjobban szeretek a munkámban, az az, hogy ott áll a nevem. 150-200 évvel később valaki mejd rékeres az interneten és tudni fogja, hogy ki voltam” – mondja Kableji Alijev, kovács.

Hogy tovább éljünk a tárgyakban, ahhoz az kell egy téglalap, amit a tűzben megszelídítünk, összeházasítjuk a cinnel, amely átad egy darabot magából, és ez így gyönyörű, és mindez megtörténhet egy kis kaukázusi faluban.

Orientalista.hu – Euronews

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com