2017. 02. 16.

Saját Monopoly-ja (is) lesz DubajnakMit szólnál egy villához a dubaji Marinán? Vagy egy szállodához? Hamarosan a tiéd lehet, legalábbis miniatűr változatban.

Rövid időn belül a boltokba kerül Dubaj saját társasjátéka, a Dubai-Opoly. A klasszikus Monopoly ihlette az ottani Kereskedelmi és Iparkamarát, hogy megterveztesse. A cél persze az emírség népszerűsítése – turistáknak is, üzletembereknek is.

A népszerű táblajáték helyi változatában feltűnnek Dubaj nevezetességei és attrakciói – a már említett Marina mellett a Za’abeel park, a fényűző, sivatagi témájú Arabian Ranches lakópark a lovas- és golfpályáival, és még több minden.

Igazán újszerű és kreatív mód arra, hogy megerősítsék: Dubaj vezető turisztikai célpont és prosperáló nemzetközi kereskedelmi központ – mondja a Kamara egyik vezetője, és már sorolja is a számokat: tavaly 600 nemzetközi küldöttséget fogadtak és 70 külföldi eseményen vettek részt.  A Dubai-Opoly ideális terepnek tűnik arra, hogy megmutassák: mit tud nyújtani Dubaj a bizniszben és az idegenforgalomban, méghozzá szórakoztató és interaktív módon.

Persze arra is számítanak, hogy maguk a dubajiak is rákattannak a játékra. Ez vélhetően így is lesz. Ha másért nem, hát azért, mert mindenki szeret megengedni magának olyasmit, amit a való világban nem feltétlenül engedhet meg. Például a nevezetességek vagy a luxusingatlanok birtoklását.

Orientalista.hu – GloboportBack to Top ↑