2017. 04. 20.

Szaúdi sportvezetőket fogadott Szabó Tünde 

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára hivatalában fogadta a Szaúd-Arábiai Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatóját, Abdullah al-Gamedit.

szabó tünde szaúdi sportvezetőkFotó: Szabó Tünde hivatalos Facebook oldalaAz igazgatón kívül a küldöttség tagja volt a szaúdi vízilabda-, valamint súlyemelő-szövetség elnöke, Nasszer al-Degajszer és Mohammed al-Harbi, a labdarúgó-szövetség főtitkára, Adel al-Batti, továbbá az arab ország budapesti nagykövete, Mohamed bin Abdel-Hádi al-Matrafi.

Az Emmi sajtóközleménye szerint Szabó Tünde a szerdai megbeszélésen tájékoztatta vendégeit a magyar sport utóbbi években elért eredményeiről, majd kitért a közeljövő terveire. A szaúdi küldöttség különösen a sportlétesítmények építéséről és fejlesztéséről érdeklődött, illetve a szakmai együttműködés lehetőségeinek kidolgozását szorgalmazta.

Abdullah al-Gamedi reményét fejezte ki, hogy a jövőben szorosabbá váló sportkapcsolatok, konferenciák, csereprogramok, esetleges közös edzőtáborok hozzájárulnak a szaúdi sporteredmények javulásához.

A sportvezetők hivatalos látogatásuk során a többi között megtekintik a 2017-es, budapesti vizes világbajnokság fő helyszínét, a Duna Arénát, valamint a Groupama Arénát is.

Orientalista.hu – MTI

Címkék: , , ,


Back to Top ↑