2018. 03. 16.

Szigorodtak a szíriai szankciók



Az Európai Unió újabb négy ember nevét listázta a vegyi fegyverek alkalmazása kapcsán.

Újabb négy ember nevét vette fel az Európai Unió a szíriai háborúval kapcsolatos szankciós listájára, mivel szerepük volt abban, hogy a közel-keleti országban vegyi fegyvereket vetettek be a polgári lakossággal szemben – közölte csütörtökön a tagállamok kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata.

A döntés értelmében egy magas rangú katonai vezető és három tudós került fel a listára, s ezáltal 261-re emelkedett azon természetes személyek száma, akik ellen beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást rendelt el az EU a civil lakosság erőszakos elnyomása miatt, illetve azért, mert a rezsim kedvezményezettjei vagy támogatói. Emellett korlátozások vannak érvényben 67 jogi személy ellen is.

Legutóbb tavaly nyáron hosszabbították meg a szíriai büntetőintézkedések hatályát, így június elejéig mindenképp hatályban marad az olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak.

Az Európai Unió 2014 decemberében elfogadott elvi döntése értelmében a szankciós rendszert mindaddig fenntartják a szíriai kormányzattal szemben, amíg nem hagy fel a civilek elleni erőszakkal.

Magyar Hírlap, MTI

, , ,




<


Back to Top ↑