2017. 11. 14.

Szíriai konfliktus: Megegyezett Putyin és ErdoganOroszország és Törökország egyetért abban, hogy növelni kell a szíriai politikai rendezést célzó erőfeszítéseket – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután hétfőn Szocsiban több mint négyórás tárgyalást folytatott török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal.

„A terroristákkal szemben elért sikerek fényében (Erdogan) elnök úrral szolidárisak vagyunk abban, hogy fokozni kell a hosszú távú normalizálást célzó erőfeszítéseket ebben az országban” – mondta Putyin az Erdogannal közösen megtartott sajtótájékoztatóján.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy ezeket az erőfeszítéseket elsősorban a politikai rendezés, valamint a konfliktust követő helyreállítás előmozdítás érdekében kell fokozni. Mint mondta, ismertette Erdogannal a vietnami Danangban elfogadott orosz-amerikai nyilatkozatot, amely leszögezte, hogy véglegesen le kell számolni az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezettel, valamint biztosítani kell Szíria szuverenitását, egységét és területi épségét.

Orientalista.hu – MTI

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com