2017. 12. 11.

Szorul a hurok a Szíriai Sivatgaban az Iszlám Állam körülA Szíriai Arab Hadsereg hadműveletet indított a homszi és deir ezzori sivatag megtisztítására, 2000 négyzetkilométernyi terület felszabadult.

December 10-én a Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni Hezbollah hadműveletet indítottak a kelet-komszi és a deir ezzori sivatagot megszállva tartó ISIS terroristák semlegesítésére, közölték szíriai kormánypárti források.

A Hezbollah szíriai médiaszolgálata szerint Szíriai Arab Hadsereg mintegy 2000 négyzetkilométernyi területet szabadított fel a T-2 szivattyúállomás és Al-Bukamal város között, a deir ezzori sivatagban. A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei 18 kilométer távolságban nyomultak előre a hadművelet első napján.

Az USA vezette koalíció (Operation Inherent Resolve) parancsnoksága december 5-én azt állította, hogy az ISIS terrorszervezet körülbelül 3000 fő fegyverese maradt Szíria és Irak területén. Ezek szerint jelenleg legalább 1000-1500 vahhabita terrorista lapulhat a kelet-homszi sivatagban.

A maga részéről, az ISIS terrorszervezet propaganda részlege, az Amaq az elmúlt 72 órában egyáltalán nem számolt be a Szíriai Arab Hadsereg támadásáról. Ez arra utal, hogy a terrorszervezetnek számottevő nehézségei adódtak a sivatagban.

Sok szíriai kormánypárti aktivista úgy hiszi, hogy a megmaradt ISIS terrorisák képtelenek lesznek hatékony védelmet kiépíteni a kelet-homszi és deir ezzori sivatagban a Szíriai Arab Hadsereg ellen, a zord éghajlati és földrajzi feltételek miatt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

, , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com