2017. 12. 14.

Terrortámadással akarták megünnepelni házasságkötésüketLetartóztattak egy Birminghamben élő házaspárt, akik házasságkötésüket egy terrortámadással készültek megünnepelni. Ehhez otthonukban gyakorolták az Iszlám Állam által „előírt” késes támadást egy bábun.

Otthonában gyakorolta a késelést egy Birminghamben élő házaspár, akik már házasságkötésüket is egy terrortámadás elkövetéséhez időzítették. Mindkettejüket börtönbüntetésre ítélték terrorcselekmény előkészítésének vádjával. A 21 éves Ummar Mirzát tizenhat év szabadságvesztésre ítélték szerdán Londonban, felesége, az egy évvel idősebb Madihah Taheer tíz évet kapott, mivel ő vásárolta meg a késes gyakorláshoz használt kést.

Bábun gyakorolták a támadást

A pár már régóta készült a támadás végrehajtására: a hatóságok főként a házasságkötés előtti levélváltásukat használták fel a vád előkészítéséhez. A nő még 2015 szeptemberében azt írta jövőbelijének, hogy összeházasodhatnak, de a férfinak cserébe embereket kell megölnie. Egy listát is összeírt neki. A férfi igennel válaszolt, és megígérte, hogy a házasságkötésük napján minden olyan embert megöl, aki a listán szerepel.

Mikor a rendőrség házkutatást tartott a pár birminghami otthonában, egy olyan bábut találtak, aminek homlokán, torkán és a hasán késnyomok voltak. A házaspár minden bizonnyal ezen a bábun gyakorolta a leghatékonyabb késes gyilkosság végrehajtását.

Orientalista.hu – Hirado.hu

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com