2018. 01. 16.

Több tucat gyerek halt meg a szíriai harcokban az év eleje ótaAz év eleje óta legalább 30 gyerek halt meg a szíriai fővároshoz, Damaszkuszhoz közeli kelet-ghoutai térségben a harcokban – közölte hétfőn az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).

„Megdöbbentő, hogy csak az év első tizennégy napjában több mint harminc gyerek halt meg Kelet-Ghoutában a fokozódó erőszak miatt” – mondta közleményében Fran Equiza, az UNICEF szíriai képviselője. Ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy a becslések szerint mintegy 200 ezer kiskorú rekedt a térségben 2013 óta.

Kelet-Ghoutai térségben közel 400 ezer ember lakik akik nagyon nehéz körülmények között élnek, élelmiszer- és gyógyszerhiány sújtja őket. a nyugat által mérsékeltnek nevezet iszlamista fegyveresek élő pajzsként használják őket a Szíriai Arab Hadsereggel szemben.

Az északnyugat-szíriai Idleb tartományban az év eleje óta szintén több tucat gyerek és nő vesztette életét vagy sebesült meg a harcok miatt – hangsúlyozta az UNICEF szíriai képviselője, aki hozzátette, hogy becsléseik szerint közel 100 ezer civil menekült el a térségbeli fegyveres konfliktus elől az elmúlt hetekben.

Idleb tartományt és székhelyét különböző iszlamista csoportok, köztük az Al-Kaida szíriai ága a Nuszra Front terroristái  ellenőrzik 2015 óta, amelyek a kormányerők elleni harc mellett egymással is vetélkednek a hatalomért.

Orientalista.hu  – Zenobia MTI nyomán

, , , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com