2017. 02. 17.

Trump: Folytatjuk a nyomásgyakorlást IránraA Trump-kormányzat folytatja a nyomásgyakorlást Iránra – derült ki az amerikai elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján. Donald Trump azt is bejelentette, hogy jövő héten bemutatja az új beutazási rendeletét, és megnevezte jelöltjét a munkaügyi minisztérium élére.

Donald Trump csütörtöki sajtóértekezletén kijelentette, hogy kormányzata folytatja a nyomásgyakorlást Iránra. Az amerikai elnök szerint ez addig tart majd, amíg “a probléma nem oldódik meg”. Donald Trump azonban nem fejtette ki részletesen, hogy kormányzata a szankciók mellett a nyomásgyakorlás milyen további formáival él majd a perzsa állam ellen.

Donald Trump szólt a terrorizmusról is, és azt mondta: az Iszlám Állam úgy terjed, mint a rákbetegség. Az elnök Iránt nevezte meg a terrorizmus fő támogatójaként. A terrorizmus elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozva leszögezte, hogy választási ígéretéhez híven újraépíti a szerinte legyöngült amerikai haderőt.

Kérdésre válaszolva Trump cáfolta, hogy bármiféle kapcsolata lenne Oroszországgal. De hozzátette: az erről folyó viták az amerikai sajtóban kétségtelenül Putyin orosz elnöknek használnak.

Orientalista.hu – Origo nyomán

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com