2018. 01. 03.

Újabb öngyilkos merénylet egy nigériai mecsetben



A robbantásban tizenegy ember és a támadó is meghalt, többen megsebesültek – közölték a hatóságok.

A merényletet a kameruni határhoz közeli Borno államban levő Gamboru város mecsetében hajtották végre a hajnali ima idején. Az épület súlyosan megrongálódott. A Hszinhua kínai hírügynökség értesülése szerint a merénylő egy tizenéves fiú volt, és az áldozatok között volt a saját apja is.

Eddig senki nem vállalta a merénylet elkövetését, de a támadás jellege a Boko Haram dzsihadista terrorszervezet módszereit idézi. A szélsőséges csoport a térségben számos hasonló merényletet követett el zsúfolt köztereken, az öngyilkos merényletekhez gyakran nőket, fiatal lányokat használva.

Novemberben az északkelet-nigériai Mubi város mecsetében robbantotta fel magát egy tizenéves merénylő, aki több mint 50 embert ölt meg. A Boko Haram terrorszervezettel vívott harcokban az elmúlt nyolc évben több mint 20 ezren vesztették életüket, és legalább 2,3 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására a térségben. A szervezet a saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcol.

Orientalista.hu – Hirado.hu, MTI

, , , , ,




<


Back to Top ↑