2017. 12. 26.

Vér­für­dőt ren­dezne az Isz­lám Állam szil­vesz­ter­korAz Isz­lám Állam azt ígérte, vérbe fojtja Eu­ró­pát de­cem­ber­ben – szil­vesz­ter­kor ér­kez­het a kö­vet­kező véres ter­ror­tá­ma­dás.

Tavaly karácsony előtt Berlinben, újévkor pedig Isztambulban gyilkoltak a terrorszervezet fanatikusai, és propagandaanyagaik alapján az idei decemberre is hasonló terveik voltak. Több ország rendőrségének is az utolsó pillanatokban sikerült idén megállítani a robbantásra készülő terroristákat, így a karácsonyt Európa megúszta merénylet nélkül. Most a titkosszolgálatok a szilveszter biztonságáért aggódnak.

Ezért az év végi ünnepségeket is fokozott biztonsági ellenőrzések mellett bonyolítják le. Olaszországot régóta fenyegeti az Iszlám Állam, és mivel az olaszok szeretik nagy tömegben, szabadtéren ünnepelni a szilvesztert, itt hozták a legtöbb szigorítást.

Torinóban például idén a helyiek bánatára elmarad az ünnepi tűzijáték, míg Firenzében korlátozzák, hogy hány ember léphet be a főtérre, amelyet kamerákkal és drónokkal figyelnek, a bulizókat pedig fémdetektorokkal is leellenőrzik. Milánóban pedig a karácsonyi vásárokon már megszokottá váló betontömböket helyeznek ki a forgalmasabb területek elé.

Orientalista.hu – Ripost

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com