2017. 10. 12.

Visszaszorulóban a Washington által támogatott iszlamisták Dél-Szíriában (videó)Ez a front nagy fontosságú a vahhabita terrorizmus és támogatóik elleni honvédő háborúban, az Amerikai Egyesült Államok fegyveres erői az illegális jelenlétüket és az Al-Tanf határállomás általuk történt megszállását használják fel arra, hogy vahhabita terroristákat (az ő szóhasználatukban “partnereket”) csempésszenek és fegyverezzenek fel a saját hazájának földjét védő Szíriai Arab Hadsereg elleni támadásokra.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium bizonyítékokat szolgáltatott erre és az USA vezette koalíció mindeddig folytatta ezeket a műveleteit.

Változások a szíriai hadszíntér térképén 2017. június és ma 2011. október 12. között a délkeleti (sivatagi) fronton.

Jelenleg a “mérsékelt felkelők” közül körülbelül 300-an települnek az USA erői körül (a Dzsaish Aszud Al-Sharkijah dzsihádistái és társaik), azonban teljesen el vannak szigetelve az ország belsejétől. A Szíriai Arab Hadsereg alakulatainak fegyvereinek hatósugarában tartózkodnak.

Újabb 8000km2 szabadítottak fel a szír katonák:

 

Néhány hónapja brit és amerikai csapatok az ISIS terrorszervezet elleni harc ürügyén, jordániai kísérettel benyomultak Szíria földjére és megpróbáltak Damaszkusz közelébe jutni a keleti elővárosokig, azonban ennek az illúziónak hamar vége lett. Újra elmondjuk, hogy bármilyen hangosak lehetnek a fenyegetéseik, csak a sivatagban rekedtek, tehetetlenek mint mindig. Nézzék meg, hogy ki is uralja ott a harcteret.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com