Magyarország jemeni orvos magyarország

2016. 03. 20.

Egy jemeni lett az év orvosa MagyarországonA Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főorvosa Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kapta meg idén az év orvosa, Astellas-díjat.

Egy jemeni származású orvos Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed lett az év orvosa Magyarországon. Abdul bácsi a gyerekek csak így hívják, csecsemő- és gyermekgyógyászat, neonatológia szakterületen praktizál.

A hírt az orvos maga osztotta meg először Facebook oldalán. Pár óra alatt ezer lájk, háromszáz gratuláló hozzászólást kapott a főorvos. Több mint 12 ezren szavaztak a díjazottakra. A gyulai orvost saját páciensei terjesztették fel a díjra, történeteiket itt olvashatja.

6q313CRgygBELOBps

Jemeni származású orvos 1989 óta él Magyarországon egy kis faluból származik ahol nem volt mentő se gyerekorvos. Egy családban bekövetkezett tragédia miatt lett gyerekorvos, ugyanis a két éves húga egy pénzérmét nyelt le a családtagok próbáltak rajta segíteni, de végül a szemük láttára fullad meg.

Abdulrahman egyik páciensének édesanyja írtja meg a róla szóló pályázatot. A kórház intenzív osztályán mindenki szeretettel beszél az orvosról. Tekintélye és kisugárzása biztonságot ad. A jemeni orvost a gyerekek is nagyon szeretik, egyesek rajonganak Abdul bácsiért. Titka abban rejlik, hogy barátként és nem orvosként közeledik a gyerekek felé.

Orientalista.hu – Sinoda

Címkék: ,


Back to Top ↑